θεματικη ενοτητα

Διαχειριση Χρονου

Η οπισθοχώρηση όταν αντιμετωπίζεις επείγουσες καταστάσεις δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά δύναμης.Αντιστεκόμενος στον πειρασμό να αποδράσεις αφήνοντας πίσω σου το φόρτο εργασίας ή μια προβληματική κατάσταση που σε περιμένει, κερδίζεις πολύτιμο χρόνο. Χρόνο να συνέλθεις, να σκεφτείς, να εκτιμήσεις την προοπτική της κατάστασης ή της εργασία που σε περιμένει.

Κάθε εργασιακός χώρος είναι γεμάτος δυσάρεστες εκπλήξεις και απρόσμενα γεγονότα που μπορούν να διαταράξουν ή και να καταστρέψουν τη συναισθηματική και ψυχολογική ισορροπία κάθε εργαζόμενου, σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας, με συνέπεια την απώλεια της ψυχραιμίας και περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις. Η εργασία είναι μια συνεχής απόδειξη του Νόμου του Μέρφι: «Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει». Όταν όμως, οπισθοχωρείς, όταν δίνεις χώρο στη συλλογιστική, ώστε να οργανώσεις τη δουλειά σου και να κερδίσεις χρόνο, κάνεις το νόμο του Μέρφι να δουλεύει για σένα.

Στη στρατηγική σκέψη ο χρόνος είναι εξίσου σημαντικός με τη διεκπεραίωση οποιασδήποτε επείγουσας εργασίας. Όταν γνωρίζεις πώς να τον χρησιμοποιείς, δίνεις μια άλλη διάσταση στη δράση σου. Για να το καταφέρεις πρέπει να πάψεις να σκέφτεσαι το χρόνο σαν κάτι αφηρημένο. Στην πραγματικότητα ο χρόνος είναι το μοναδικό εφόδιό σου. Κανείς δεν μπορεί να σου πάρει το χρόνο παρά μόνο,εάν εσύ τον δώσεις, έχοντας πάντα κατά νου ότι, ο χαμένος χρόνος δεν κερδίζεται ποτέ.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΕΓΓΡΑΦΗ /ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ

Σε ποιους απευθυνεται:

 • Σε άτομα ή ομάδες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.
 • Σε άνεργους που επιθυμούν επιπλέον επιμόρφωση, ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν τη θέση εργασίας που αναζητούν.
 • Σε εργαζόμενους που επιθυμούν να προσαρμοστούν στο εργασιακό/ομαδικό περιβάλλον και να ανελιχθούν.
 • Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν τα στελέχη τους, καθώς αναζητούν μια Στρατηγική Ανάπτυξης που θα ανεβάσει τον τζίρο, τη φήμη και φυσικά τα κέρδη τους.
 • Σε Ελεύθερους Επαγγελματίες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην στρατηγική των επιχειρήσεων. Επειδή, η ουσία της στρατηγικής είναι κάτι πολύ περισσότερο από την απλή εκτέλεση ενός φαεινού σχεδίου που προβλέπει συγκεκριμένα βήματα, πχ. ένα business plan.
 • Σε επιχειρηματίες που επιδιώκουν τη μετάβασή τους από την αυταπασχόληση στην επιχειρηματικότητα ή την ένταξή τους σε νέους επιχειρηματικούς συνδυασμούς που θα λειτουργήσουν στον παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό κόσμο, όπως οι αλυσίδες, οι συστάδες ή τα επιχειρηματικά δίκτυα. !

Σκοπος του Σεμιναριου:

 • Η Διαμόρφωση Θετικής Ψυχολογίας στον υποψήφιο επιχειρηματία, με την εκμάθηση και απόκτηση πολλαπλών επαγγελματικών εργαλείων, «όπως πχ. ο Καμβάς Επιχειρηματικού Σχεδιασμού (Business ModelCanvas)», για την Οργάνωση, τη Διοίκηση και την Προώθηση της επιχείρησης που ονειρεύεται να δημιουργήσει.
 • Η αναβάθμιση των προσόντων των εκπαιδευομένων προκειμένου να ενταχθούν ή να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.
 • Η Ενδυνάμωση & Ενεργοποίηση της Νέας Γενιάς με την καλλιέργεια της Ψυχικής Ανθεκτικότητας και την εκμάθηση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων που θα αναδείξουν την επαγγελματική τους υπεροχή και θα επιφέρουν την επίτευξη των στόχων τους.
 • Η δημιουργία γέφυρας μεταξύ Δεξιοτήτων, Ικανοτήτων και Γνώσεων στην Επιχειρηματικότητα,ώστε να διατηρείται το μυαλό σε δημιουργική εγρήγορση με αποτέλεσμα, ο εκπαιδευόμενος να γνωρίσει έναν νέο κόσμο άπειρων επαγγελματικών δυνατοτήτων.

Τροποι Παρουσιασης:

 • Αφηγηματικές προσεγγίσεις για τον εντοπισμό σημαντικών σημείων,όπως η ανάδειξη της δυναμικής των ομάδων και του προφίλ του ηγέτη, αλλά και αναγνώριση της δημιουργικής δράσης που οδηγεί στηνεπιτυχία
 • Χρήση μεθόδων και τεχνικών που έχουν αποδειχθεί σε βάθος χρόνου ισχυρές
 • Απεικονιστική παρουσίαση με powerpoint και βίντεο
 • Διαδραστική προσέγγιση με προσομοίωση (αναπαράσταση γεγονότων, καταστάσεων κλπ.)
 • Χρήση του νευρογλωσσικού προγραμματισμού για γρήγορη αφομοίωση των νέων πληροφοριών
» τα σεμιναρια διεξαγονται με ολιγομελη τμηματα σε κλιματιζομενη αιθουσα «

Διαρκεια:

8 ώρες

Παροχες:

Καφές Καλωσορίσματος, Βουτήματα, Μπουκαλάκι νερό

 

Σημειώσεις σε USB-Stick. Δωρεάν το USB Stick χωρητικότητας 8 GB!

 

Βεβαίωση παρακολούθησης 

 

Πιστοποίηση δίδεται με την κατάθεση γραπτής εργασίας: (40 Ευρώ)

Κόστος:

120 € + ΦΠΑ

Το θέλω!
Πληρωμή
αποστολη χρηματων
καταθεση χρηματων
 • Alpha Bank:
  Αριθμός Λογαριασμού: 157 - 00 - 2340 0085 38:
  IBAN: GR9301401570157002340008538
 • Εθνική Τράπεζα::
  Αριθμός Λογαριασμού: 725/600454-77:
  IBAN: GR6901107250000072560045477
 • Πειραιώς::
  Αριθμός Λογαριασμού: 5095-053109-640:
  IBAN: GR9501720950005095053109640