θεματικη ενοτητα

Αντιγηρανση: μια 2η Ευκαιρια Στη Ζωη

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η ομορφιά ανοίγει πόρτες! Διευκολύνει τις συναλλαγές και τις κοινωνικές μας σχέσεις. Ωστόσο, δεν αρκεί για να τις σταθεροποιήσει. Όταν η ομορφιά αρχίζει να σβήνει, οι σχέσεις χαλαρώνουν. Και τότε, τη θέση της ευεξίας που προσφέρει ο θαυμασμός των άλλων την παραμερίζει ο πανικός της απώλειας.

Που πήγε η ομορφιά των 20, των 30 και γιατί όχι, των 40 χρόνων μας;

Ξυπνάμε κάποια στιγμή και βλέπουμε τις πρώτες ρυτίδες! Και σιγά, σιγά μετά από εκείνη την αποφράδα μέρα εγκαθίσταται μέσα μας ο φόβος. Ο φόβος που δημιουργούν οι αμφιβολίες για το αν θα συνεχίσει να μας θέλει ο σύντροφός μας, εάν οι πόρτες γύρω μας θα συνεχίσουν να ανοίγουν εύκολα, πως θα αντιμετωπίσουμε τον ανταγωνισμό με τις πιο νέες από εμάς κλπ. Οι πρώτες ρυτίδες ανοίγουν το παράθυρο στον άνεμο του φόβου και της αμφιβολίας.

Η επιστήμη με τις έρευνες και τα πειράματα που διεξάγει έχει ανοίξει καινούργιους δρόμους στον τομέα «Ομορφιά». Η ομορφιά αφορά στο σώμα. Όμως, το σώμα κάποια στιγμή χάνει τη λάμψη του. Ωστόσο, τώρα όλα αλλάζουν. Επειδή τώρα γνωρίζουμε…..

Η παρουσία ενός προβλήματος στο σώμα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια ευρύτερη κατάσταση που έχει σωματική, συναισθηματική και νοητική πλευρά. Και αυτό αφορά και στη γήρανση! Μάθε να πολεμάς τη νοητική και ψυχολογική γήρανση περισσότερο από τη φυσική. Η αντίληψη που έχεις για τη γήρανση θολώνει την εσωτερική σου όραση και δεν βλέπεις την πραγματική αξία, τον πλούτο των εμπειριών που έχεις συσσωρεύσει με τα χρόνια. Στον ισολογισμό που φτιάχνεις με τις σκέψεις σου, δεν βάζεις όλα τα στοιχεία. Αφήνεις το ενεργητικό ασυμπλήρωτο. Όλα τα χρόνια που έζησες συγκέντρωσες άλλου είδους δυνάμεις και απέκτησες τα ανεκτίμητα δώρα της σοφίας και της ωριμότητας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ! ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ!

Η εξέλιξη των επιστημών υποδεικνύει πλέον άλλους δρόμους που οδηγούν στην διατήρηση της ομορφιάς. Δρόμους όπως η γοητεία του λόγου, της στάσης του σώματος και του βλέμματος, της πνευματικότητας κλπ. Μετά τη μέση ηλικία οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε και να διατηρήσουμε την ελκυστικότητά μας. Θυμήσου ότι ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τη ζωή σήμερα, θα καθορίσει το μέλλον σου. Η ικανότητά σου να προσαρμόζεσαι εύκολα σε ανθρώπους και καταστάσεις θα καθορίσει τη στάση σου απέναντι στη ζωή και θα βελτιώσει απεριόριστα την ποιότητά της, γιατί η ηλικία είναι απλά μια κατάσταση του νου!

Και όπως είπε και ο AndreMaurois, «Το να γερνάς δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κακιά συνήθεια, την οποία κάποιος που είναι πολύ απασχολημένος δεν έχει το χρόνο να αποκτήσει»!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΕΓΓΡΑΦΗ /ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ

Σε ποιους απευθυνεται:

 • Σε άτομα ή ομάδες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.
 • Σε άνεργους που επιθυμούν επιπλέον επιμόρφωση, ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν τη θέση εργασίας που αναζητούν.
 • Σε εργαζόμενους που επιθυμούν να προσαρμοστούν στο εργασιακό/ομαδικό περιβάλλον και να ανελιχθούν.
 • Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν τα στελέχη τους, καθώς αναζητούν μια Στρατηγική Ανάπτυξης που θα ανεβάσει τον τζίρο, τη φήμη και φυσικά τα κέρδη τους.
 • Σε Ελεύθερους Επαγγελματίες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην στρατηγική των επιχειρήσεων. Επειδή, η ουσία της στρατηγικής είναι κάτι πολύ περισσότερο από την απλή εκτέλεση ενός φαεινού σχεδίου που προβλέπει συγκεκριμένα βήματα, πχ. ένα business plan.
 • Σε επιχειρηματίες που επιδιώκουν τη μετάβασή τους από την αυταπασχόληση στην επιχειρηματικότητα ή την ένταξή τους σε νέους επιχειρηματικούς συνδυασμούς που θα λειτουργήσουν στον παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό κόσμο, όπως οι αλυσίδες, οι συστάδες ή τα επιχειρηματικά δίκτυα. !

Σκοπος του Σεμιναριου:

 • Η Διαμόρφωση Θετικής Ψυχολογίας στον υποψήφιο επιχειρηματία, με την εκμάθηση και απόκτηση πολλαπλών επαγγελματικών εργαλείων, «όπως πχ. ο Καμβάς Επιχειρηματικού Σχεδιασμού (Business ModelCanvas)», για την Οργάνωση, τη Διοίκηση και την Προώθηση της επιχείρησης που ονειρεύεται να δημιουργήσει.
 • Η αναβάθμιση των προσόντων των εκπαιδευομένων προκειμένου να ενταχθούν ή να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.
 • Η Ενδυνάμωση & Ενεργοποίηση της Νέας Γενιάς με την καλλιέργεια της Ψυχικής Ανθεκτικότητας και την εκμάθηση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων που θα αναδείξουν την επαγγελματική τους υπεροχή και θα επιφέρουν την επίτευξη των στόχων τους.
 • Η δημιουργία γέφυρας μεταξύ Δεξιοτήτων, Ικανοτήτων και Γνώσεων στην Επιχειρηματικότητα,ώστε να διατηρείται το μυαλό σε δημιουργική εγρήγορση με αποτέλεσμα, ο εκπαιδευόμενος να γνωρίσει έναν νέο κόσμο άπειρων επαγγελματικών δυνατοτήτων.

Τροποι Παρουσιασης:

 • Αφηγηματικές προσεγγίσεις για τον εντοπισμό σημαντικών σημείων,όπως η ανάδειξη της δυναμικής των ομάδων και του προφίλ του ηγέτη, αλλά και αναγνώριση της δημιουργικής δράσης που οδηγεί στηνεπιτυχία
 • Χρήση μεθόδων και τεχνικών που έχουν αποδειχθεί σε βάθος χρόνου ισχυρές
 • Απεικονιστική παρουσίαση με powerpoint και βίντεο
 • Διαδραστική προσέγγιση με προσομοίωση (αναπαράσταση γεγονότων, καταστάσεων κλπ.)
 • Χρήση του νευρογλωσσικού προγραμματισμού για γρήγορη αφομοίωση των νέων πληροφοριών
» τα σεμιναρια διεξαγονται με ολιγομελη τμηματα σε κλιματιζομενη αιθουσα «

Διαρκεια:

8 ώρες

Παροχες:

Καφές Καλωσορίσματος, Βουτήματα, Μπουκαλάκι νερό

 

Σημειώσεις σε USB-Stick. Δωρεάν το USB Stick χωρητικότητας 8 GB!

 

Βεβαίωση παρακολούθησης 

 

Πιστοποίηση δίδεται με την κατάθεση γραπτής εργασίας: (40 Ευρώ)

Κόστος:

120 € + ΦΠΑ

Το θέλω!
Πληρωμή
αποστολη χρηματων
καταθεση χρηματων
 • Alpha Bank:
  Αριθμός Λογαριασμού: 157 - 00 - 2340 0085 38:
  IBAN: GR9301401570157002340008538
 • Εθνική Τράπεζα::
  Αριθμός Λογαριασμού: 725/600454-77:
  IBAN: GR6901107250000072560045477
 • Πειραιώς::
  Αριθμός Λογαριασμού: 5095-053109-640:
  IBAN: GR9501720950005095053109640