Παρακινηση Εργαζομενων

θεματικη ενοτητα

Παρακινηση Εργαζομενων

Εργασιακη Συνειδηση / Προσωπικη Συμπεριφορα

Α) Για μικρομεσαίες επιχειρήσεις:
Πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι που εργάζονται για την επιχείρησή σου; Τους έχεις παρατηρήσει ποτέ, ώστε να καταλάβεις τις αντιδράσεις τους; Προσπάθησες να τους προσεγγίσεις και να τους εμφυσήσεις το δικό σου όραμα; Η πειθώ είναι μια συναισθηματική διαδικασία! Τα λόγια μπορεί να ακούγονται ευχάριστα, αλλά εάν δεν συνοδεύονται από τις κατάλληλες πράξεις αφήνουν την αίσθηση της ανειλικρίνειας. Μια που θα τα πεις και μια που θα τα ξεχάσουν. Γι’ αυτό προσπάθησε να δημιουργήσεις συναισθηματικό σύνδεσμο με τους συνεργάτες σου, μια αμοιβαία εκτίμηση, μια υποστήριξη σε δύσκολη στιγμή, μια επιβράβευση, μια θερμή χειραψία. Κρατώντας τα μάτια και το νου σου ανοιχτά σε κάθε αναμέτρηση, κάνοντας ένα βήμα πίσω σε κάτι ασήμαντο, που τυχόν προκύψει, να σκέφτεσαι περισσότερο το συναισθηματικό αποτύπωμα που αφήνεις στους ανθρώπους που εργάζονται στην επιχείρησή σου. Όταν καταλάβεις ότι κάθε νίκη ή ήττα είναι προσωρινή και ότι αυτό που έχει σημασία είναι το πώς τις διαχειρίζεσαι, θα είναι ευκολότερο να κρατήσεις την ισορροπία ανάμεσα σε σένα και το προσωπικό της επιχείρησής σου.

Β) Για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς:
Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά μια σειρά πολύπλοκων θεμάτων σχετικά με τη διαχείριση του Ανθρωπίνου Δυναμικού τους. Πώς θα διαχειριστούν λειτουργικά θέματα ρουτίνας, όπως είναι η έγκαιρη προσέλευση στην εργασία, η εμφάνιση και η συμπεριφορά των εργαζομένων, ο χρόνος απουσίας, η συμμόρφωση με τους εργασιακούς κανόνες,αλλά και θέματα όπωςηδιαχείριση ταλέντων, η ικανοποίηση των εργαζομένων, και πολλά άλλα που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς;

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΕΓΓΡΑΦΗ /ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ

Σε ποιους απευθυνεται:

 • Σε άτομα ή ομάδες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.
 • Σε άνεργους που επιθυμούν επιπλέον επιμόρφωση, ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν τη θέση εργασίας που αναζητούν.
 • Σε εργαζόμενους που επιθυμούν να προσαρμοστούν στο εργασιακό/ομαδικό περιβάλλον και να ανελιχθούν.
 • Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν τα στελέχη τους, καθώς αναζητούν μια Στρατηγική Ανάπτυξης που θα ανεβάσει τον τζίρο, τη φήμη και φυσικά τα κέρδη τους.
 • Σε Ελεύθερους Επαγγελματίες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην στρατηγική των επιχειρήσεων. Επειδή, η ουσία της στρατηγικής είναι κάτι πολύ περισσότερο από την απλή εκτέλεση ενός φαεινού σχεδίου που προβλέπει συγκεκριμένα βήματα, πχ. ένα business plan.
 • Σε επιχειρηματίες που επιδιώκουν τη μετάβασή τους από την αυταπασχόληση στην επιχειρηματικότητα ή την ένταξή τους σε νέους επιχειρηματικούς συνδυασμούς που θα λειτουργήσουν στον παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό κόσμο, όπως οι αλυσίδες, οι συστάδες ή τα επιχειρηματικά δίκτυα. !

Σκοπος του Σεμιναριου:

 • Η Διαμόρφωση Θετικής Ψυχολογίας στον υποψήφιο επιχειρηματία, με την εκμάθηση και απόκτηση πολλαπλών επαγγελματικών εργαλείων, «όπως πχ. ο Καμβάς Επιχειρηματικού Σχεδιασμού (Business ModelCanvas)», για την Οργάνωση, τη Διοίκηση και την Προώθηση της επιχείρησης που ονειρεύεται να δημιουργήσει.
 • Η αναβάθμιση των προσόντων των εκπαιδευομένων προκειμένου να ενταχθούν ή να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.
 • Η Ενδυνάμωση & Ενεργοποίηση της Νέας Γενιάς με την καλλιέργεια της Ψυχικής Ανθεκτικότητας και την εκμάθηση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων που θα αναδείξουν την επαγγελματική τους υπεροχή και θα επιφέρουν την επίτευξη των στόχων τους.
 • Η δημιουργία γέφυρας μεταξύ Δεξιοτήτων, Ικανοτήτων και Γνώσεων στην Επιχειρηματικότητα,ώστε να διατηρείται το μυαλό σε δημιουργική εγρήγορση με αποτέλεσμα, ο εκπαιδευόμενος να γνωρίσει έναν νέο κόσμο άπειρων επαγγελματικών δυνατοτήτων.

Τροποι Παρουσιασης:

 • Αφηγηματικές προσεγγίσεις για τον εντοπισμό σημαντικών σημείων,όπως η ανάδειξη της δυναμικής των ομάδων και του προφίλ του ηγέτη, αλλά και αναγνώριση της δημιουργικής δράσης που οδηγεί στηνεπιτυχία
 • Χρήση μεθόδων και τεχνικών που έχουν αποδειχθεί σε βάθος χρόνου ισχυρές
 • Απεικονιστική παρουσίαση με powerpoint και βίντεο
 • Διαδραστική προσέγγιση με προσομοίωση (αναπαράσταση γεγονότων, καταστάσεων κλπ.)
 • Χρήση του νευρογλωσσικού προγραμματισμού για γρήγορη αφομοίωση των νέων πληροφοριών
» τα σεμιναρια διεξαγονται με ολιγομελη τμηματα σε κλιματιζομενη αιθουσα «

Διαρκεια:

8 ώρες

Παροχες:

Καφές Καλωσορίσματος, Βουτήματα, Μπουκαλάκι νερό

 

Σημειώσεις σε USB-Stick. Δωρεάν το USB Stick χωρητικότητας 8 GB!

 

Βεβαίωση παρακολούθησης 

 

Πιστοποίηση δίδεται με την κατάθεση γραπτής εργασίας: (40 Ευρώ)

Κόστος:

120 € + ΦΠΑ

Το θέλω!
Πληρωμή
αποστολη χρηματων
καταθεση χρηματων
 • Alpha Bank:
  Αριθμός Λογαριασμού: 157 - 00 - 2340 0085 38:
  IBAN: GR9301401570157002340008538
 • Εθνική Τράπεζα::
  Αριθμός Λογαριασμού: 725/600454-77:
  IBAN: GR6901107250000072560045477
 • Πειραιώς::
  Αριθμός Λογαριασμού: 5095-053109-640:
  IBAN: GR9501720950005095053109640